RSS

22 мар

Ja vas još malo navikavam na svoj (PARA)TERAPEUTSKI BLOG… Sve ono što se konceptom ne uklapa u ovaj blog, sve što je neka vrsta mog interesovanja u prenošenju iskustva u samolečenju, delovanju reči da dušu, preporuke praktične prirode, teme u vezi sa nekim meni zanimljivim dešavanjima u društvu, preporuke svega i svačega, od knjiga do parfema… sve to možete naći na Paraterapiji kod Majske… Sad vam preporučujem novi tekst:

http://www.mastersofspeed.rs/coolumna/putuj-poput-super-marija/

 

Nisam dugo pisala na ovom blogu. Prvo, nisam bila sigurna da li ćemo ostati na ovom domenu, nešto smo se presabirali, da ne, ali kako se približavao rok za uplatu, sve sam bila sigurna da treba da ostanemo ovde. Kad kažem mi – mislim na još jedan blog posvećen automobilizmu, jedan online časopis o automobilima, i ja, koja sa automobilima imam taman toliko veze da znam da znam šta mi se sviđa, a šta ne, i da su korisni da me prevezu od tačke A do tačke B. No, i ova priča nekako ima veze upravo sa tim – kako preći od tačke do tačke.

Putujemo – Leb i sol

Svako od nas ima svoj način. Jutros slušam nekog dečaka koji objašnjava koliko ima različitih načina da se složi Rubikova kocka. Broj  puteva je ogroman, ali bitno je da svaki vodi do cilja. Tako i u ovom našem životu – postoji n-ti broj načina, ali bitno je da nas vodi do cilja. Cilj je onaj trenutak kad podvučemo crtu jednog dana. Sve između toga su tačke na putu – punktovi. E, sad ako na svakom punktu izgovorite nešto poput: ovaj me ne zanima, ovaj je bezveze, ovaj je pretežak, ovaj nije za mene, za ovaj nemam novaca, ovaj je blamantan, ovaj je ispod mog nivoa, ovaj zahteva previše promena – a ja nisam osoba koja može da se menja, ovaj je suviše komplikovan – zahteva previše vremena, napora, truda… ako znači na svakom stajalištu izgovoriš nešto od ovih negativnih – blokirajućih rečenica, u jednom trenutku na tvoj put će se spustiti rampa. Stop. Ne može dalje jer ne želiš dalje. Ako ti je prva, druga, peta tačka bila zamorna, neinspirativna, komplikovana, neudobna, onda će i sve ostale biti takve. Bićeš jednostavno zablokiran u jednoj tački i takav će ti i pogled na svet biti. U blokadi.  Dani isti, prijatelji koji ostanu biće samo oni koji su u istoj blokadi kao i ti, jedna po jedna lepa stvar će nestajati iz tvog okruženja, ostajaće samo one koje ti služe kao sidra da te drže u trenutku u kom misliš da se osećaš sigurno i dobro. Da, u jednom trenutku ti je tu bilo zaista dobro. Ali to je bio taj trenutak, taj sat, ta godina. Vreme prolazi, stvari se menjaju,  i ti počinješ da zaostaješ.  I fizički i duhovno. Čuvajući ono što je bilo, gubiš ono što imaš i što bi mogao da dobiješ  podizanjem sidara….. dalje čitaj na http://www.mastersofspeed.rs/coolumna/putuj-poput-super-marija/

 

Advertisements
 
Оставите коментар

Објављено од стране на 22. марта 2013. in Svakidašnji ritmovi

 

Da li ste pročitali?

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

 
Norvežanin

Psiholog piše blog.

Moje priče; Popović Nešo - Shonery

Pišem... Zašto? Odgovor je ispod...

evoblogamoga

žica na ptici

The Witch of Walkerville

Where spiritual & practical meet

Let's be unique

sequuntur somnia

brlogingblog

Život mi je samo mrlja ali ljubičanstvena, a u životu kao i na blogu stotine različitih stvari nabacane kao u brlogu.

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

Je suis Mila

by Milica Pralica

Labilna

Ubij vreme, da ono ne bi ubilo tebe :)

oblogovan

Pokušaj slaganja reči u nizove u kojima će se neko prepoznati...

Između zvezda i blata

Slike iz života jednog paora amatera i pesnika u pokušaju...

Andjelija Simic

Psychology unplugged

Jasna

Nije sramota ćutati, kad nemaš šta pametno da kažeš.

%d bloggers like this: